Brits korthaar in zilver en goud

Introductie :

Wij zijn Wubbo en Jeanet Veldman en wij fokken al meer dan 30 jaar Brits korthaar katten.

De kat waar alles mee begon was Kruimel, een witte, rasloze poes. Op een show in Utrecht zagen wij prachtige blauwe katten. Dit bleken Britten te zijn.

Niet lang daarna kregen wij onze eerste blauwe Brit: Romeo.

Hieronder wat foto's van ons huis.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

We wonen in een landelijke omgeving. Vanuit de woonkamer hebben we uitzicht op het natuurgebied.

Op dit moment bestaat onze cattery uit: Sarabi, Palmera, Phylera en nadat in november 2017 de eerste Brits Langhaar haar intrede gedaan heeft in onze cattery, Lavinia, is eind december 2018 ook een tweede langhaar in onze cattery gekomen: Uriana. Onze katers zijn: Ibarra, Satoshi, Uchebo en Barnabas.

Wij fokken op hobbymatige wijze. Daardoor hebben wij niet heel vaak kittens. En als er een nestje in ons huis is, dan zijn het hooguit 2 of 3 kattekinderen, aangezien de silver en golden katten doorgaans geen grote nesten geven. Onze plannen staan op deze website. Maar aangezien je de natuur niet kunt dwingen, is het altijd afwachten of deze plannen te realiseren zijn. Wanneer er kittens zijn, dan kan de ontwikkeling van de nieuwelingen op deze site gevolgd worden.

Alle katten worden voorgesteld op deze site.

Omdat wij verantwoordelijke fokkers zijn die het beste met hun dieren voor hebben worden onze katten getest op HCM/PKD , FeLV + FIV. 

Op deze wijze proberen wij gezonde, krachtige katten op de wereld te zetten die hopelijk een lang leven tegemoet zullen gaan.

 

Laat ook eens een berichtje achter in ons gastenboek.